Aktuális!

2021.03.08.

Eljárásrendi tájékoztató a vírusjárvány okozta veszélyhelyzetre tekintettel 8.

Tisztelt Horgásztársak!
 
A SARS-CoV-2 koronavírus okozta világjárvány okán elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések ideiglenes szigorítása okán a horgászattal, a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint a horgászati ügyintézéssel, okmánybiztosítással  kapcsolatban kiadott eljárásrendről a mai napon ismét új, kötelező érvényű (VIII.) tájékoztató került a MOHOSZ OHSZK részéről kiadásra, mely a már megszokott módon a kiadással egyidejűleg megküldésre került az Önök részére. Sajnos ezúttal - az aktuális, jelenleg romló járványügyi adatok ismeretében - enyhítések nem kerülhettek bevezetésre és így még fokozottabb együttműködésre, óvatosságra kérjük a horgászokat és a horgászokat kiszolgáló szervezeteket, vállalkozásokat is.
Továbbra is alapvetés, hogy a kijárási tilalom időszakában - jelenleg 2021. március 22-ig - csak reggel 5 óra és este 8 óra között, egyéni szabadidős sporttevékenység keretében lehet horgászni, de a hivatalosan is sportolónak minősülő (versenyzői engedéllyel rendelkező) horgásztársak esetében a horgászversenyek március 15-től (ha a járványügyi helyzet nem rosszabbodik) már engedélyezettek lesznek. Az éjszakai horgászat jelenleg csak saját, közvetlen vízparti ingatlanról, ott is csak családi körben lehetséges. Átmenetileg, március 22-ig nem lehet jelentkezni a sikeresen elindult elektronikus támogatású állami horgászvizsgára sem, illetve ilyen vizsga e határnapig nem is rendezhető meg. Őszintén bízunk abban, hogy a hatékony járványügyi intézkedések, az egyre jobban tömegessé váló oltások eredményeként a jövőben újabb korlátozásokra, hosszabbításokra már nem kerül sor, s a valódi tavasz beköszöntével a horgászat teljes szabadsága is végre beköszönthet!
 
Kérjük, hogy a "Dokumentumok" menüpontban található tájékoztatóban foglaltakat megismerni és szükség esetén más horgásztársakkal is megismertetni szíveskedjenek!
Vigyázzunk egymásra, a magunk és mások egészségére!
 
Tisztelettel:
 
Dr. Szűcs Lajos
elnök megbízásából
 
Dr. Dérer István
főigazgató

Amennyiben a vészhelyzet feloldásra kerűl az alábbiak mentén tud vizsgára jelentkezni:

Horgászvizsgához kövesse az alábbiakat!
-Keresse fel a www.horgaszjegy.hu oldalát, regisztráljon!
-Váltsa ki a horgászkártyáját (ajánlott, ennek a regisztrációs adatait nagyon jól megjegyezni)!
-Készűljön fel a vizsga tananyagából, melyet szintén ezen az oldalon talál.
-Jelentkezzen vizsgára, válassza ki a helyszínt, ill. időpontot hol és mikor szeretné ezt megtenni.

A horgászvizsga ingyenes.

Vizsgára csak egészségesen, maszkban és gumikesztyűben várjuk a jelentkezőket a 1041 Budapest, Károlyi István u. 44 alatti  ügyfélszolgálati irodánkban, az alábbi tájékoztató betartása, elfogadása mellett.

MOHOSZ

Tájékoztató a veszélyhelyzet okán (VII.)


(https://nyito.mohosz.hu/index.php/szovetseg/9-hirek/700-tajekoztato-a-veszelyhelyzet-okan-vii)

2021. MÁRCIUS 02.

IX. Az állami horgászvizsgára, valamint a horgászszervezeti ügyfélszolgálati ügyintézésre, munkavégzésre vonatkozó szabályok

39. 2021. február 15-től az elektronikus támogatású állami horgászvizsga megrendezhető, ha az adott vizsgacsoport létszáma a kötelező, 3 fős vizsgabizottságon túl a 7 fő vizsgázót nem haladja meg. A vizsgabizottság köteles gondoskodni arról, hogy

a) egy légtérben a vizsgacsoport tagjain túl egyéb személy ne tartózkodjon,

b) mindenki tartsa be a maszk viselésére vonatkozó szabályokat,

c) a vizsgázók egymástól minimum 1,5 méterre helyezkedjenek el,

d) a jelenlévők kerüljék az üdvözlés szokásos formáit, így a kézfogást is,

e) a fertőtlenítő kézmosás lehetősége, az eldobható kéztörlők használata biztosított legyen,

f) a vizsgabizottság által a vizsgázók számára a vizsga támogatására biztosított mobil eszközök minden használat után fertőtlenítésre kerüljenek,

g) ha egy napon egy helyiségben több vizsgára is sor kerül, a vizsgák között legalább 30 perc időtartamban teljes szellőztetésre kerüljön sor.

A vizsgán csak az vehet részt, aki a jelen tájékoztató 3. sz. mellékleteként kiadott nyilatkozatot („Nyilatkozat állami horgászvizsgán történő részvételhez V1”) kitölti, aláírja és leadja a vizsgáztató horgászszervezet képviselőjének. A jelen tájékoztató kiadását követően a HORINFO szakrendszerben a vizsgaidőpontok és helyszínek meghirdethetők azzal, hogy az itt felsorolt szabályok megszegése esetén a MOHOSZ OHSZK az érintett horgászszervezet vizsgáztatási jogát mérlegelés nélkül visszavonja.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!