Balatoni kitérő

2020.08.09.

Július 25 és augusztus 01 között került megrendezésre a második balatoni horgásztábor Balatonakarattyán a dunakeszi városi üdülőben, a Dunakeszi Sportigazatóság és a Kék Dunai HE szoros együttműködésében.

 Általános iskolások, a 8 és 14 év közötti korosztály  részére hirdettük a tábort,ahol a szabad helyek nagyon hamar beteltek,köszönhetően az alacsony részvételi díjnak és az előző évi tábor jó hírének is.  A tábor elsődleges célja a horgászat - mint aktív szabadidős tevékenység - népszerűsítése és az utánpótlás nevelés volt. Minden igényt kielégítő vízparti szálláson, nagyon jó hangulatban teltek napjaink, amelyek reggeli és esti horgászatból,a horgászvizsgára való felkészülés jegyében délelőtti oktatásokból,no meg rengeteg fürdőzésből álltak. A gyerekek lelkesen tanultak és még lelkesebben horgásztak,aminek köszönhetően egyszer sült hal, egyszer pedig egy bogrács remek halászlé lett a vacsoránk, ezzel is emelve a tábor hangulatát. Az egyik napon reggeli előtt egyórás snecifogó bajnokságot is rendeztünk, amely  egy igazi horgászverseny hangulatával vetekedett. A gyerekek óriási lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe !  A tábor zárásaként a nagyobbaknak lehetősége nyílt horgászvizsgát tenni a Kék Dunai HE kitelepült vizsgabizottsága előtt. A vizsga  a tizenegy jelentkezőből tizenegynek sikerült, köszönhetően a lelkiismeretes felkészülésüknek. Az utolsó estén a tábortűz mellett felelevenítettük a tábor emlékezetes pillanatait, emellett átadásra kerültek  a horgászverseny dijjai is.

Nagyon reméljük hogy jövőre is hasonlóan eredményes tábort tudunk így szervezni a MOHOSZ támogatásával, mint önkormányzat és horgászegyesület együttműködve !

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!