Diósjenő egyéni bajnokság

2020.06.07.

Újra úton!

Eltelt egy hét és a telefonom kellemes, lágy ébresztő hangjára, kissé begyógyult szemekkel ébredtem. Hajnali négy, ideje összekapnom magam! Oldalbordám összedobott egy pár szendvicset, míg én bepakolásztam az öreg sharánomba. Éjjel esett, reméltem ki is adta, mi benne volt. Waze beélesítve, irány Diósjenő, sok szép emlékünk helyszíne. Talán legutóbb azon a felejthetetlen versenyen voltunk itt mikor is hét ponttal nyertük a megyei csapatbajnokságot. Hasonló képek forogtak fejemben, míg az öreg traktorom közeledett a jenői tóhoz. Nőtincs után néhol az emelkedők, máshól a ködpára szürkés-fehéres átláthatatlansága lassított be utamon, míg később a Diósjenői leágazás pocsék útburkolata. A tóhoz vezető utat viszont szépen felújították.
Két Kék Dunai HE csapattagunk Birta Krisztián és Petics Andris indult az egyéni megmérettetésen. Sorsolás után mindenki elfoglalta a neki jutott stéget, mely az erdő aljától a női mezőnnyel kezdve, utánpótlás felnőtt és a legifjabbak sorakoztak fel a kétfordulós megmérettetéshez. Etetőanyag limit ellenőrzésig a ködpára is feloszlott, kezdett kiderülni.

Hamar szalad ilyenkor az idő, máris mehet a peca.

Az egyébként halban gazdag víz most nem fogadta kegyeibe az indulókat. Majd mindenhol a kapkodás, próbálkozás volt látható. Mindenki igyekezett megtalálni hol is lakhatnak, merre járhatnak a nagyobb testű uszonyos népségek. Első etap letudtával a szövetség jóvoltából egy-egy pizzát fogyaszthattak el a sporik. Sorsolás és indult az újabb szenvedés. A rövidnek nem nevezhető kétfordulós verseny végét jelző dudaszó hallatára több helyről hallatszott, végre vége!  Nagyon szoros küzdelem alakult ki.
Több kategóriában volt pont egyenlőség, sőt volt ahol az egyforma pontok mellett még a fogott súly is egyezett. Komoly csata végén alakult ki a megyei válogatott keret. Egyesületünk színeiben Birta Krisztiánnak is sikerült beverekednie magát.

Megyei válogatott keret névsora:
Nő: Salyóvölgyi Erzsébet
U15: Bírta Barnabás
U20: Karvai Bence
U25: Szaniszló Máté
Férfiak: Bagó László, Biczó Roland, Bírta Krisztián, Illés László, Lakatos Péter és Kapuszta Mihály
Elismerésem minden résztvevő felé és gratulálok a nyerteseknek, kerettagoknak.
Jó lenne újra köztetek lenni, csak ezek a fránya évek.
Üdvözlettel:
Erdei Zoli
Kék Dunai HE

További képek, katt ide!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!