FŐHESZ Tisztségviselői Horgászverseny

2018.09.23.

Szövetségünk, a FŐHESZ tisztségviselői horgászversenyén egy csapatot indított egyesületünk a Kék Dunai HE. Csapatunk tagjai Gáspár Tamás, Matalin János és jó magam Erdei Zoltán.
Verseny előtt hetekkel megbeszéltük legalább egy alkalommal lemegyünk edzeni, mert nem igen volt infónk a gödöllői Béke HE kezelésében lévő vizekről.

Előzetes infók sok kárász keszeg és jó pontyok foghatásáról szóltak. Nos a tapasztalás az volt, hogy kárász nem igen jelentkezik, ponty igen csak bentről fogható, míg a keszegekből pickerrel szépen lehet szedegetni.


A verseny előtt két nappal belázasodtam, bekaptam valamit, torok és kétoldali tüdőgyulladással, agyon gyógyszerezve érkeztem a vasárnapi megmérettetésre.


Csapattársaim konstatálták állapotomat és mondták maradjak a gáton, mert ide lehetett a legrövidebb úton becuccolni.
Jobbra-balra tekintgetve láttam szomorú sorsomat, hisz nagyon komoly felszereléseket kezdtek kipakolni ellenfeleim.

Gáspár Tomi nagyon rossz helyre került, a fáktól nehezen lehetett bedobni, és felette ment a nagyfesz vezeték is. Így az általa elért szektor 3-as szuper eredménynek számított.
Matalin Jani jó helyet húzott egy stéget bitorolt, ahol is biztos kézzel nyerte a szektorát, a legnagyobb halat, és a legtöbb halat is Ő fogta.
Én pickerrel próbálkoztam, de nem volt kapásom.
Balról rakóson szép, merítős halakat húzogatták, míg jobbról is kezdték fogogatni bentebbről a darabosabb karikákat, dévéreket.

Kezdtem elkeseredni, mikor arra gondoltam talán fent meg kéne próbálni lőtt csontival a karikákat.
Hetes spiccbotra váltottam, és lás csodát, első bedobás, kapás.
Új dobás és-és …beindult, kisebb lukakkal, de szépen jöttek. Mérlegelés után reménykedtem, talán 3-as, 4-es lehetek és nem égetem be csapattársaimat.
Mérlegelés végén kiderült sikerült egyest csinálnom, melynek most talán még jobban örültem mint máskor, hisz a társaiért is küzd az ember ilyenkor.
  Az eredményhirdetés során derült csak ki milyen szoros is volt ez a verseny, hisz a második helyezett csapatnak szintén öt pontja volt mint nekünk és csak a több fogott hallal nyertük a versenyt.


Jó verseny volt ezen a szép napon, egy szép gondozott tavon, amit érdemes máskor is felkeresni.

A tógazdák előtt le a kalappal, nem csak a környezet, de a vendéglátás is megérdemel egy csillagos ötöst.
Köszönjük, üdvözlettel,
Erdei Zoli

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!