Tisztelt Horgásztársak!

2021.03.22.

A SARS-CoV-2 koronavírus okozta világjárvány okán elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések ideiglenes szigorításának bejelentett

meghosszabbítása okán a horgászattal, a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint a horgászati ügyintézéssel, okmánybiztosítással  kapcsolatban kiadott eljárásrendről a mai napon ismét új, kötelező érvényű (IX.) tájékoztató került a MOHOSZ OHSZK részéről kiadásra, mely a már megszokott módon a kiadással egyidejűleg megküldésre került az Önök részére.

Sajnos - az aktuális, jelenleg még romló járványügyi adatok ismeretében - enyhítések nem kerülhettek bevezetésre és így továbbra is fokozott együttműködésre, óvatosságra kérjük a horgászokat és a horgászokat kiszolgáló szervezeteket, vállalkozásokat is. Továbbra is alapvetés, hogy a kijárási tilalom időszakában - jelenleg 2021. március 29-ig - csak reggel 5 óra és este 8 óra között, egyéni szabadidős sporttevékenység keretében lehet horgászni, de a hivatalosan is sportolónak minősülő (versenyzői engedéllyel rendelkező) horgásztársak esetében a szervezett horgászversenyek engedélyezettek. Az éjszakai horgászat továbbra is csak saját, közvetlen vízparti ingatlanról, ott is csak családi körben lehetséges.

Az intézkedések hatályát tekintve újabb egy hétig, március 29-ig nem lehet jelentkezni az elektronikus támogatású állami horgászvizsgára sem, illetve ilyen vizsga e határnapig érvényesen nem rendezhető meg. Őszintén bízunk abban, hogy a hatékony járványügyi intézkedések, az egyre jobban tömegessé váló oltások eredményeként a húsvéti időszakra már újabb korlátozásokra nem kerül sor, s a valódi tavasz beköszöntével a horgászat teljes szabadsága is beköszönthet!

Kérjük, hogy a Dokumentumok között megtalálható tájékoztatóban foglaltakat megismerni és szükség esetén más horgásztársakkal is megismertetni szíveskedjenek! Vigyázzunk egymásra, a magunk és mások egészségére!

Tisztelettel:

 

Dr. Szűcs Lajos

elnök megbízásából

 

Dr. Dérer István

főigazgató

Dokumentumok részletei megtekinthetők a www.horgaszjegy.hu oldalon

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!