Utánpótlás vége!???

2015.05.31.

Sikeresen befejeződött szövetségünk, a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségének az utánpótlás nevelési programjának első etapja.

Már tavalyi évben megfogalmazódott bennünk a gondolat az utánpótlás-neveléssel kapcsolatban.

A gondolatokat tervek követték, majd ezen célkitűzések megvalósításához anyagi forrásokat biztosítottunk.

Szerencsénkre van egy Benyó Jánosunk és neki hasonló elhivatottságú horgásztársai, kik felvállalták ezt a csöppet sem egyszerű feladatot.

A programra 15 gyerek, ill. utánpótláskorú fiatal jelentkezett. Végére, némi lemorzsolódás ugyan történt, de ezt nem könyveljük el túl negatívan, mert így a lelkes és kitartó gyerekekre nagyobb figyelmet lehetett fordítani.

A gyerekek 8 oktató és egy záró versenyfordulón vettek részt.

Jani az oktatás tematikájának kialakításánál figyelembe vette, a gyerekek felszereltségét és a korosztályuk adta lehetőségeket.
Így kellő ismeretet szereztek a rövidbotos, ill. matchbotos technikák körében.
Tanultakról beszámolót, egy záró verseny keretében adhattak.

A helyezetteket oklevéllel, kupával, éremmel, hasznos horgászcikkekkel, FŐHESZES pólóval és sapkával jutalmaztuk.

 

Továbbá, a gyerekek és kísérők nem kis meglepetésére, szövetségünk elnöke Szűcs János felajánlotta a Kék Dunai HE nevében, hogy a gyerekek teljesen díjmentesen egy hetet tölthetnek el Balatonon, a Zánka-i horgásztáborban.    

A program felépítését, levezénylését Benyó Jani (régi motorosoknak „csak” Sam) remekül irányította.

De mit sem ért volna ez, ha nincsenek kiváló segítői, kik színt úgy szabadidejüket áldozták fel az ügy érdekében, így a köszönet Őket is megilleti.

Segítő-oktatók betűrendben: Báti Jóska, Gyurkovics Gyula, Körei Ferenc

 

Köszönet illeti a szülőket, nagyszülőket, barátokat is, kik szintúgy, áldozat vállalásukkal járultak hozzá a sikeres „versenyvizsga” letételéhez.

 

Köszönet illeti Dr. Nagy Andrást a Horgászegyesületek Budapesti Szövetségének elnökét, aki díjmentesen rendelkezésünkre bocsátotta a Naplástó-tó területét.

Örömöm fejezem ki magam is, hiszen most csak egy maroknyi (de nagyon lelkes) fiatallal ismertettük meg a horgászat szépségét, de ez a siker számunkra is motiváló és hatalmas lendületet ad a jövőbeni hasonló munkáinkhoz.

Szövetségünk vezetői, Szűcs János elnök, Dudás Tibor ügyvezető, Kücsön Gyula alelnök és jómagam is elkötelezettek vagyunk a horgászutánpótlás ügyének további támogatásában.

Üdvözlettel:
Erdei Zoltán   

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Kedves Tibor!2015.06.03. 15:11

Szeretném megköszönni mindazt, amit gyermekemnek, Patriknak adtatok!
Nagy meglepetés volt nekem és katartikus boldogsággal töltött el, hogy megtiszteltetek minket, gyermekeinket azzal, hogy egy patinás edzés-sorozattal és záróaktussal megkoronázva tettétek felejthetetlenné ezt a 8 hetes programot.

Minden rossz szájízem, szkepticizmusom, kérdésem megválaszolásra került non-verbálisan általatok! Köszönöm a magam, gyermekem, és úgy gondolom, hogy a többiek nevében is!

Jól titkoltátok, hogy nem csak ennyi a világ, nem csak 8 hét a boldogság - és én nagy megnyugvással, hatalmas megelégedéssel nyugtázhattam azt, hogy habár a pecás kommunikáció ezek szerint ilyen szűkszavú és visszafogott, valójában tetteitek csengően ordítóan visszhangzó emelvényként hallik át a békés csend nyugalmából. Számomra furcsa, és valljuk be néha érthetetlen ez a ti világotok, de örülök, hogy megismerhettelek benneteket egytől egyik, mert színes egyéniségeitek kavalkádja egy csodás szivárványként mutatja meg magát, nem pedig a színek keveredésének borzalmas kutyvaszaként!!!

Köszönök szépen neked is, és mindenki másnak is mindent!

Üdv.:
Tamás :-)

#1 - Báti József2015.06.02. 10:37

Gyerek horgász programhoz, szólnék pár szót. Először is a gyerekekről, jó volt látni milyen odaadással vetették bele magukat a horgász elméleti és gyakorlati képzésbe.
Minden elismerésem a gyerekeké, mivel 11-éves gyerektől elvárni, hogy 3-óra hosszat egy ültő helyükbe, folyamatosan koncentrálni nem egyszerű ebben a korban. Ha még azt is hozzá veszem, hogy az egyik szombati foglalkozáson egész délelőtt esett az eső és kitartóan, rendíthetettlenűl horgásztak csak az elismerésként szólhatok. Magam részéről nagy sikernek könyvelem el ezt a gyakorlati horgász képzést. Remélem a szövetség FÖHESZ továbbra is támogatni fogja a gyermek képzést. Mindenkinek köszönet, gyerekeknek, kiképzőknek, szülőknek, FÖHESZ-nek,és mindenkinek aki hozzá járult a sikeres gyermek program lebonyolításához.
Sportársi üdv: Báti József