Utánpótlás vége!???

2015.05.31.

Sikeresen befejeződött szövetségünk, a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségének az utánpótlás nevelési programjának első etapja.

Már tavalyi évben megfogalmazódott bennünk a gondolat az utánpótlás-neveléssel kapcsolatban.

A gondolatokat tervek követték, majd ezen célkitűzések megvalósításához anyagi forrásokat biztosítottunk.

Szerencsénkre van egy Benyó Jánosunk és neki hasonló elhivatottságú horgásztársai, kik felvállalták ezt a csöppet sem egyszerű feladatot.

A programra 15 gyerek, ill. utánpótláskorú fiatal jelentkezett. Végére, némi lemorzsolódás ugyan történt, de ezt nem könyveljük el túl negatívan, mert így a lelkes és kitartó gyerekekre nagyobb figyelmet lehetett fordítani.

A gyerekek 8 oktató és egy záró versenyfordulón vettek részt.

Jani az oktatás tematikájának kialakításánál figyelembe vette, a gyerekek felszereltségét és a korosztályuk adta lehetőségeket.
Így kellő ismeretet szereztek a rövidbotos, ill. matchbotos technikák körében.
Tanultakról beszámolót, egy záró verseny keretében adhattak.

A helyezetteket oklevéllel, kupával, éremmel, hasznos horgászcikkekkel, FŐHESZES pólóval és sapkával jutalmaztuk.

 

Továbbá, a gyerekek és kísérők nem kis meglepetésére, szövetségünk elnöke Szűcs János felajánlotta a Kék Dunai HE nevében, hogy a gyerekek teljesen díjmentesen egy hetet tölthetnek el Balatonon, a Zánka-i horgásztáborban.    

A program felépítését, levezénylését Benyó Jani (régi motorosoknak „csak” Sam) remekül irányította.

De mit sem ért volna ez, ha nincsenek kiváló segítői, kik színt úgy szabadidejüket áldozták fel az ügy érdekében, így a köszönet Őket is megilleti.

Segítő-oktatók betűrendben: Báti Jóska, Gyurkovics Gyula, Körei Ferenc

 

Köszönet illeti a szülőket, nagyszülőket, barátokat is, kik szintúgy, áldozat vállalásukkal járultak hozzá a sikeres „versenyvizsga” letételéhez.

 

Köszönet illeti Dr. Nagy Andrást a Horgászegyesületek Budapesti Szövetségének elnökét, aki díjmentesen rendelkezésünkre bocsátotta a Naplástó-tó területét.

Örömöm fejezem ki magam is, hiszen most csak egy maroknyi (de nagyon lelkes) fiatallal ismertettük meg a horgászat szépségét, de ez a siker számunkra is motiváló és hatalmas lendületet ad a jövőbeni hasonló munkáinkhoz.

Szövetségünk vezetői, Szűcs János elnök, Dudás Tibor ügyvezető, Kücsön Gyula alelnök és jómagam is elkötelezettek vagyunk a horgászutánpótlás ügyének további támogatásában.

Üdvözlettel:
Erdei Zoltán   

vissza