2024-es okmányok

2024.01.05.

Kijött a MOHOSZ évindító tájékoztatója, amiről röviden tájékoztatjuk Önöket.

" BM adatlekérdezés és adategyeztetés, születési név kötelező megadása

Magyar állampolgárságú új (a HORINFO szakrendszerbe először regisztráló) horgászok esetében a regisztráció során, már regisztrált horgászok esetében a Magyar Horgászkártya megújítása, illetve az állami horgászjegy vásárlása során 2024. január 03. napjától kezdődően sor kerül a horgászok szakrendszerben tárolt személyes adatainak lekérdezésére a Belügyminisztérium Személyiadat- és Lakcímnyilvántartó adatszolgáltató interface-én keresztül (BM adatlekérdezés).

2024-től – jogszabályi előírások okán – a szakrendszerben tárolt személyes adatok köre kiegészül a születési név megadásával is.

Amennyiben a BM adatlekérdezés sikeres, annak ténye az ügyintézők számára a horgász áttekintőben bejegyzésre kerül. "

A 2023-ban kiadott Állami jegy és fogási naplókat legkésőbb 2024. február 28-ig kell leadni. A leadás már lehetséges azon horgászoknak, akik januárjában nem terveznek horgászatot. Ezzel megelőzhetik a későbbi sorbaállást. Fogási naplót összesítve kérjük leadni ügyintézési helyeinken, mert a hiányosan, összesítés nélküli vagy 2024. február 28. után leadott fogási naplók esetén a 2024-es Állami jegy kiállítása emelt díjjal történik a MOHOSZ szakrendszerében. Aki szeretné kiváltani 2024-re az Állami jegyét annak egész évre érvényes Horgászkártyával kell rendelkeznie. Amennyiben a Horgász kártyája lejár 2024-ben azt meg kell újítani, aminek a díja 2.200 Ft. Ezt tudja online a horgaszjegy.hu oldalon intézni bankkártyás fizetéssel, vagy ügyintézési helyeinken készpénzben. Állami jegyet csak ezután lehet kiváltani a 2024-es évre. A másik nagyon fontos változás, hogy 2024. január 1-től kötelező elem a születési név rendszerben történő rögzítése. Valamint az összes személyes adat ellenőrzése és eltérés esetén módosítása, ezért okvetlenül hozza magával a személyi igazolványát és lakcímkártyáját.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!