Horgászvizsga Budapesten, Kék Dunai HE-nél

Kedves horgászok!

2015.12.24.

Minden horgásztársunk figyelmébe!
Tisztelt Horgásztársak, kedves Horgászbarátaink!

Még pár nap és itt a fenyőillatú karácsony, majd szinte észrevétlenül az új év is beköszönt hozzánk.

Ezen időszak egy kicsit a számvetés időszaka is, mivel ilyenkor értékeljük a lassan mögöttünk hagyott időszakot és legalább magunkban megfogalmazzuk bizakodó
terveinket a következőre is.

A reményeink szerint a szavak mellett a tettekben is 350 000 magyar horgászt képviselő, megújult Magyar Országos Horgász Szövetség bő egy éve tevékenykedő vezetése örömmel tudja elmondani Önöknek, Nektek, hogy a „közös karácsonyfánk” alá az idén emlékezetes,
szép ajándékok kerülnek, köztük olyanok is, melyekre már hosszú évek óta vágytunk.

Január első napjával megszűnik a kereskedelmi halászat a természetes vizeken, így - egyebek közt a hatékony vízkezelés, a szakmai és non profit halgazdálkodás segítségével - lassan regenerálódhat, fejlődhet a halállomány, s e folyamat reményeink szerint majd magával hozza a fogások és a velük járó horgászélmények megszaporodását is.

Január első napjával forgalomba kerül az egységes állami horgászati okmány, amely az eddigi magyar-, angol- és német nyelvű állami horgászjegyeket, az érvényesítő bélyegeket, az állami és számos helyen a speciális vízterületi fogási naplókat, valamint a
külön nyomtatványon teljesített éves nyilatkozatokat váltja ki, így a bürokrácia csökkentése jegyében az eddigi 5-6 okmány, nyomtatvány eggyé válik, felgyorsítva az ügyintézést is.

Azt az ügyintézést, melynek keretében ezen egyesített állami horgászjegy és fogási napló már csak kizárólag a MOHOSZ és albizományosai által, egycsatornás módon és így átláthatóan,
ellenőrzötten kerül, kerülhet kiadásra.

Január elsejével közel 700 nyilvántartott halgazdálkodási vízterület államot megillető halgazdálkodási jogának haszonbérleti szerződése lejár.

A közelmúlt többpárti egyetértéssel, 92,5%-os támogatottsággal elfogadott sarkalatos törvényi módosítása eredményeként a MOHOSZ kijelölési eljárással tudja majd a vizek döntő részének a
hasznosítását megkapni 15 évre, s e haszonbérleti jogot alhaszonbérletként tovább is kívánja adni minden olyan tagszervezetének, tagszervezeti horgász egyesületének, ahol
garanciákat kap az átlátható és ellenőrizhető, valóban felelős, bizonyíthatóan horgászcélú halgazdálkodásra.

Tisztelt Horgásztársak, kedves Horgászbarátaink!

Az elmúlt hónapokban mindezt az Országgyűlés, a Köztársasági Elnöki Hivatal, a Kormány, számos Minisztérium, központi- és kormányhivatal közreműködésével és segítségével sikerült elérni, s e munkáért őszinte köszönettel tartozunk, egyben tisztelettel kérjük tőlük
a további támogatást is.

Ezen döntésekkel a horgásztársadalom nem csak megelőlegezett bizalmat, hanem egy olyan egyszeri lehetőséget és egyben felelősséget is kapott, melynek csak közösen, összefogva tudunk megfelelni.

Ezért talán nem ünneprontás, ha egy-egy kérést mi is
megfogalmaznánk:

- A horgászoktól azt kérjük, hogy óvják, védjék a vízi és vízparti élővilágot, s legyenek mértékletesek is akkor, amikor a Természet adakozó kedvében van.

- A horgász egyesületektől azt kérjük, hogy az általuk hasznosított horgászvizek jó gazdái, széles spektrumú szolgáltatói legyenek és építsenek olyan jól működő közösségeket, ahol a horgászokért, a horgászatért tenni akaró és tudó emberek előtérbe kerülhetnek.

- A tagszervezetektől, speciális jogállású MOHOSZ tagoktól azt kérjük, hogy integrálják, szintetizálják mindazon feladatokat, szolgáltatásokat, melyeket nem lehet egyesületi szinten hatékonyan megoldani és segítsék, támogassák az erre rászoruló horgász egyesületeket mindennapi munkájukban.

A következő pár hét az átmenet időszaka is lesz, elkerülhetetlenül kisebb-nagyobb zökkenőkkel, mivel egyszerre következnek be a változások és a végrehajtás során így különösen nem lehet kizárni a fennakadásokat, hibákat sem.

Egyet azonban meg tudunk ígérni: a MOHOSZ most és a jövőben is minden segítséget meg fog adni a ránk váró feladatok sikeres elvégzéséhez!

A MOHOSZ valamennyi tisztségviselője és munkatársa nevében Mindenkinek Áldott Karácsonyt, majd egészségben, szeretetben és persze horgászélményekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk!

Budapest, 2015. december 21.

Horgászüdvözlettel:

Dr. Dérer István
elnökhelyettes sk.

Dr. Szűcs Lajos
elnök sk.

Bokor Károly
alelnök sk.

Fesztóry Sándor
alelnök sk.

Kozári Miklós
alelnök sk.

Láda Gáspár
alelnök sk.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

KÉK DUNAI HORGÁSZ EGYESÜLET

Szerződött ügyintéző partnereink

Kapcsolattartó:
Erdei Zoltán
 
Tel: +3630-240-7446
e-mail: erdei.zoli@invitel.hu

Ügyfélszolgálati iroda:

1041 Budapest, Károlyi István u. 44
Nyitva: H-Cs 9.00-14.00ig.
A hosszadalmas postai ügyintézések miatt az iroda nyitvatartásáról érdeklődjön telefonon, ill. előzetesen egyeztessen időpontot!
Tel: +361-950-9138

Levelezési cím:

Kék Dunai H.E.
1325 Budapest, 
Pf 187

Átigazolások, engedélyek, okmányok kiváltásával kapcsolatban forduljon ügyintéző partnereinkhez, melynek listáját az "Ügyintézés itt" menüpont alatt, vagy erre a linkre kattintva találja.

Vizsgáztatás helyszíne: 1041 Budapest, Károlyi István u. 44
Ideje: Minden csütörtöki napon 18-órától.

Horgászkártya igénylés menete

Halőri bejelentőszám:
Tel: +3630-240-7264

Egyesületünk székhelye:
Kék Dunai HE
1031 Budapest, Torma Károly u. 15
Tel: +36-1-242-0515
Adószáma: 18097508-1-41