Ki gondolta?

2020.05.31.

Maconka csapatbajnokság 2020

Az ismert világjárvány miatt dugába dőlni látszott a horgászversenyek megrendezésének esélye.
Így érthetően, az év első napjaiban beindult új csapat szervezése hamvaiba omlott össze. Mikor egyesületünk elnöke Szűcs Jani közölte az új hírt, lesz verseny, szervezzem a csapatot, kivert a víz.
Az induló keretből három fő, Pfundt Karcsi, Petics András, és Birta Krisztián volt biztos.

Pánikszerű keresés vette kezdetét. Mindenki minden szálat megmozgatott, Kindlik Ádámot, Tóth Csabit és Uhl Pistit sikerült beszerveznünk, de gyerek sehogyan sem akart kerekedni. Petics Andris kérdezte ne tegye e fel a facebookra? Feltette, hála az égnek.

Utolsó előtti órában összeállt csapatunk, tudunk nevezni. 

A gyerekversenyzőnk, Lipták Levi apukája elmondta nem voltak még ilyen versenyen, és hogy is néz ki ez az etető anyag limit? Hú! Nagy a baj! Személyes kontakthíján, telefonon beszéltünk több alkalommal, mondtam semmi gond, örülünk, hogy ki tudunk egyáltalán állni, és ha Levi egy ellenfelet megver, megtapsoljuk érte. Tóth Csabi lesántult, szerencsére Uhl Pisti bevállalta a megmérettetést. 

Ilyen előzmények után közös elvárásunk volt, hogy tisztesen helytálljunk (csak ne legyünk utolsók), esetleg egy közép mezőnybe érkezés már megsüvegelendő eredmény lehetne.

Maconkára vezető utamon végig szakadt az ég, na még ez hiányzott. Hatvan magasságában kitisztulni látszott, és ragyogó napkeltét lehetett látni, . . . . legalább ez!

Gyors ismerkedés az új csapattagokkal, egy kis kajaigazítás, megnyitó, sorsolás és irány a pálya.
Halfogás, mint a mesében, pont úgy, mesésen alakult. Hol volt, hol nem volt, akarom mondani hal volt, hal (sokáig) nem volt.

Mérlegelés és a pontok összeadása után, úgy gondoltuk a 14 induló csapat közepe tájékán végezhetünk az elért, nem kevés 38 pontunkkal. Talán, egy-két hellyel előrébb ha voltak keresztbeverések.
Eredményhirdetésre invitáló duda hangja hasított a levegőbe, és Kapás Imre szövetségünk elnöke ismertette a helyezéseket.
Tizennegyedik, . . . . . . ., hetedik, még nem mi, ez jó! Hatodik, nem! Ötödik, nem! Negyedik, neeeem? Dobogó? Igen, igen, IGEN!
Harmadik helyen végeztünk.
Ezt az élményt! Nem akartuk elhinni. Már itt a megyében többször voltunk bajnokok, de talán ez a nem várt eredmény visz mindent. Rég volt ilyen felemelő érzésünk.

Képeket az alábbi lehetőségeken láthattok, és így tudod elérni: jelőld ki (kékitsd be), majd jobb klikk és ugrás a videóra kiválasztása.

youtube video: https://youtu.be/7SIw8XDDEMA

Vagy a képgalériában: Maconka csapatbajnokság 2020

Köszönjük a Nógrádi szövetségnek, ill. a Maconkai házigazdáknak a korrekt versenyzési lehetőséget.
Köszönet a támogatásért egyesületünk, a  Kék Dunai  HE vezetőségének és elnökének Szűcs Janinak a sporthorgászat iránti elkötelezettségéért.
Utoljára, de nem utolsó sorban köszönet a csapatnak ezért a remek szereplésért, jó volt veletek.

Szép volt fiuk!
Üdvözlettel:
Erdei Zoli
Ui.: A kicsi rigó, Lipták Levi minden elvárás felett teljesített és a kiváló 7. helyen végzett. Bravó!!!

Képek a Képgalériában (Maconka csapatbajnokság 2020)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Erdei Zoltán2020.06.03. 22:11

Józsikám a csapat nevében is köszönöm az elismerő szavaid. Legközelebb jöhetnél velünk, el kéne a segítség. A gyereknél most is hasznodat vettük volna.

#1 - Báti József2020.06.03. 10:28

Szia Csapat, Szia szervezők.
Végigolvasva a verseny előkészületét, a versenyt,csak óriási gratulációmat, tiszteletemet a tudom kifejezni itt-e pár sorba.
Remélem az elkövetkező időben is tartjátok ezt a színvonalat.
( vagy még jobbat)
Üdvözletem, és további eredményes versenyzést kívánok.
Báti J.