Horgászvizsga Budapesten, Kék Dunai HE-nél

Közlemény

2024.01.12.

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye

Számunkra ismert tény, hogy a Pecaverzum.hu weboldal újra a horgászszövetség szerzői jogi engedélye nélkül, tartalmi változtatással tette közzé a Magyar Horgászkártyával kapcsolatos tájékoztatót és a (régi típusú) Magyar Horgászkártya képét. Ennél jóval fontosabb, hogy a tegnapi és a mai napon már számos horgász- és horgászszervezeti megkeresést, illetve panaszbejelentést kapott a MOHOSZ abban a tárgyban, hogy - a szerzői jogok megsértése mellett - a Pecaverzum.hu oldalon a Magyar Horgászkártyára vonatkozó tájékoztató szövege között 7 (hét) helyen egy olyan hirdetési felület jelenik meg, ahol bankkártya adatokat kérnek megadni

Felhívjuk minden horgász figyelmét arra, hogy esetleges figyelmetlenség esetén a Magyar Horgászkártyát kiváltani szándékozó horgászok így károsulttá válhatnak, mivel a program a „start” gomb megnyomása és a kért adatok kitöltése után a megadott bankszámláról (a felület alapján havi rendszerességgel) egy meghatározott összeget von le. Ezen túl a jóhiszemű károsultaknak a csalárd módon megszerzett pénzösszeg kifizetésén túl a jövőben az érinett bankkártya letiltásából adódó gyártási költségekkel is számolniuk kell.

A MOHOSZ ezen jogsértő cselekménytől, a horgászok jóhiszeműségével történt visszaéléstől határozottan elhatárolódik.

A MOHOSZ felhívja a horgászok figyelmét arra, hogy a Pecaverzum.hu oldalon keresztül a Magyar Horgászkártya igénylésére és semmiféle más horgászszövetségi szolgáltatás vagy értékcikk megrendelésére nincs lehetőség. 

Mivel a fentiekben hivatkozott jogsértés mellett a Pecaverzum.hu oldalon a MOHOSZ cikkek szinte kivétel nélkül a szerzői jog megsértésével, megmásítva jelennek meg, így javasoljuk, hogy az objektív tájékoztatás igénye érdekében az oldal látogatását, követését a valódi, hiteles információkat igénylő horgászok a jövőben fontolják meg.

A MOHOSZ a horgászok védelme érdekében a szükséges büntető feljelentést haladéktalanul megteszi. 

Kérjük, mindenki fokozottan ügyeljen személyes adatai biztonságára!

MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2024. január 09.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

KÉK DUNAI HORGÁSZ EGYESÜLET

Szerződött ügyintéző partnereink

Kapcsolattartó:
Erdei Zoltán
 
Tel: +3630-240-7446
e-mail: erdei.zoli@invitel.hu

Ügyfélszolgálati iroda:

1041 Budapest, Károlyi István u. 44
Nyitva: H-Cs 9.00-14.00ig.
A hosszadalmas postai ügyintézések miatt az iroda nyitvatartásáról érdeklődjön telefonon, ill. előzetesen egyeztessen időpontot!
Tel: +361-950-9138

Levelezési cím:

Kék Dunai H.E.
1325 Budapest, 
Pf 187

Átigazolások, engedélyek, okmányok kiváltásával kapcsolatban forduljon ügyintéző partnereinkhez, melynek listáját az "Ügyintézési helyeink" menüpont alatt, vagy erre a linkre kattintva találja.

Vizsgáztatás helyszíne: 1041 Budapest, Károlyi István u. 44
Ideje: Minden csütörtöki napon 18-órától.

Horgászkártya igénylés menete

Halőri bejelentőszám:
Tel: +3630-240-7264

Egyesületünk székhelye:
Kék Dunai HE
1031 Budapest, Torma Károly u. 15
Tel: +36-1-242-0515
Adószáma: 18097508-1-41