Visszapillantó!

2024.01.31.

Egyesületünk a Kék Dunai HE versenyzői részvételével zajlott események a 2023-as év során.

Szövetségi szinten Nógrád Vármegyéhez tartozunk, így részben az ott kiírt versenyeken, illetve az országos egyéni bajnokságokon, világbajnokságokon, és a klubcsapatok országos bajnokságán képviselték versenyzőink az egyesületünk színeit.

 

Időrendi sorrendben az év legkorábbi eseménye a Klubcsapatok Országos Bajnoksága. Időpontja 2023. május 12–14-én, helyszíne Kenderes-Bánhalma térsége. Csapatunkat Darvasi Béla, Berczi Szilárd, Kapuszta Mihály, Szénási Szilviusz, és Biczó Roland alkotta. Nehéz, agyalós peca volt, szektorokon belül is változó összetételű és nagyságú halakat kellett zsákmányolni. A srácok nagyon nagy elánnal vetették bele magukat ebbe az igen nehéz háromnapos megmérettetésbe, melynek meg is lett az eredménye. A végig szoros versenyen régi, nagynevű versenyzőket felvonúltató csapatokat megelőzve sikerült az igen előkelő 4. helyen végezniük.

Május 20.-án a fiatalabb korosztálynak kiírt Megyei Ifjúsági Négytusa verseny következett, melynek helyszínéűl Őrhalom lett kijelölve. Az Ipoly áradása és a baleset elkerülése végett végül is a Mátraszelei Acélgyári Víztározón lett megtartva ez a nagy hagyományokkal bíró sokrétű verseny.
Itt egyesületünket Birta Barnabás képviselte és remek szerepléssel meg is nyerte ezt a versenyt.

Következő fontos esemény május 27.-én megrendezett megyei csapatbajnokság volt. Helyszíne a Maconkai Víztározó. Egyesületünknek ez a legfontosabb versenye, melyre szokásos alapossággal készültünk, szerettük volna megvédeni az előző évi bajnoki címünket. Több helyi csapat felől is hallottuk erős versenyzőket igazoltak, nagyon-nagyon készülnek a visszavágásra. Sajnos ez meg is történt két csapat megelőzött bennünket és így a dobogó harmadik fokára állhattunk. Azért nem vagyunk elkeseredve, ez így is nagyon szép eredmény, különösen ha a távolság miatti tréning hátrányunkat nézzük.  Kék Dunai HE csapatának versenyzői: Birta Krisztián, Bódis Gergely, Petics András, Tóth Csaba, Krocsány Gábor, Birta Barnabás, Erdei Zoltán.

Június 24.-én lett megrendezve a Kétfordulós Egyéni Megyebajnoki válogató. Ennek helyszíne a Maconkai előtározó. Ezen a versenyen Birta Krisztián indult és az előkelő 3. helyen végzett.

Július 08-án Pétervásárán került sor a Nógrád vármegyei Egyéni Horgászbajnokságra. Öt korcsoportban 41 versenyző mérettette meg magát. Kék Dunai HE színeiben Jónás György, Birta Krisztián és fia Birta Barnabás, valamint a másik ifjú titánunk Krocsány Gabika állt a rajtvonalhoz. A veterán kategóriában Jónás Gyurinak sikerült a korosztálya legidősebbjeként beverekednie magát a dobogósok közé, bronzérmes lett. AZ „öreg”  Birta is remekül bírta, ha élhetek eme szófordulattal, hisz az előkelő második helyet szerezte meg az igen erős mezőnyben. Titánjaink hozták a formájukat és nyerték kategóriájukat, így Birta Barnabás és Krocsány Gabika Nógrád vármegye bajnokaként öregbítették egyesületünk hírnevét.

Július 8–9-én Szerbiában Bela Crkva település mellett, a Kajtasovo-csatornán rendezték meg a XII. Feeder Világbajnokságot. Ezen a versenyen egyesületünk színeit Sipos Gabi képviselte és újabb remek horgászattal járult hozzá a magyar válogatott világbajnoki címéhez.

Július 22-23, Tagszövetségi Csapat Országos Bajnoksága
TCSOB népes táborának ismét Szeged már ismertnek vélt, de nem kiismert vize fogadta versenyzőinket. Kék Dunai színeket Birta Krisztián, Birta Barni és Krocsány Gabika képviselte.  Sajnos a két edzésnap nem volt elég a tuti taktika kidolgozásához. A sorsolás mintha mit sem változott volna az előző évekhez képest....most sem volt szerencsénk. A jónak vélt, illetve kiemelt helyek sajnos nem nekünk jutottak. Így a megyei válogatottunknak a középmezőnyt jelentő 12. hellyel kellett beérnie.

Két versenyzőnk is indult az országos egyéni bajnokságon, ahol nem kisebb volt a tét, mint a válogatott kerettagság megszerzése.

Június 29- július 02 Győr
Szépkorúak, az-az a veteránok versenyét a rapszodikus Rába folyón rendezték. Az áradó folyón igen nehéz körülmények között, kedvezőtlen sorsolás ellenére versenyzőnk Jónás Gyuri azonos pontszámmal, de kevesebb fogott súllyal csúszott le a dobogóról. De ezzel az igen remek eredménnyel is kvalifikálta magát az idei 2024-es utazó válogatott keretébe.

Július 13-16.
Legfiatalabb versenyzőnk Krocsány Gabika is nevezett az országos egyéni bajnokságra. Gyomaendrődön a Fűzfászugi-holtágon megrendezett nem egyszerű horgász vízen fordulatos, agyalós versenyen sikerült nagyon szoros küzdelemben a bronzérmet megszereznie. Ezzel elnyerte, ill. megerősítette helyét az idei 2024-es világbajnokságra utazó válogatott keretben is. 

Augusztus 05-06.-án Portugáliában, Coruche településen rendezték meg a legfiatalabbak világbajnokságát. Versenyzőnk, Krocsány Gabika a válogatott keret tagjaként kivette részét a magyar válogatott csapat sikerében, hisz az egyik legjobb teljesítménnyel járult hozzá a világbajnoki bronzérem megszerzéséhez.

Összességében kijelenthetjük egyesületünk versenyzői 2023 évben is igencsak kitettek magukért, mely eredményekért hatalmas gratulációt érdemelnek.
Kék Dunai HE vezetősége, és a saját nevemben is őszintén gratulálok versenyzőinknek, szuperek vagytok.
Szeretnék köszönetet mondani a Kék Dunai HE vezetőségének, elnökünknek Szűcs Jánosnak a versenyzők töretlen erkölcsi és anyagi támogatásáért egyaránt.

Üdvözlettel
Erdei Zoli
Kék Dunai HE
versenyfelelőse

 




vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!